Analyse S&P500 16 december 2019

Net als afgelopen week zijn er ook de komende twee weken minder frequente updates wegens andere bezigheden (Rstudio uitbouwen).
De S&P opende vandaag weer met een gap, net boven de high van afgelopen vrijdag, maar in de middagsessie kan de stijging vast worden gehouden. Misschien krijgen traders inmiddels toch wat hoogtevrees. Op de daggrafiek begint zich inmiddels een fraaie impuls af te tekenen vanaf de low van oktober 2019. Ik label deze rally als Minuette (c) van Minute {iii} van Ending Diagonal Minor 5. De index is nu ook uitgebroken boven de groen gestreepte trendlijn die de toppen van mei en november verbindt, deze trendlijn vormt de bovenlijn van het wave-3 trendkanaal van Minor 5. Belangrijk om even in de gaten te houden. Zolang de koers boven de low van vorige week [3126.09] beweegt blijft de outlook hoger. Invalidatie van dit scenario bij een daling onder [3070.85].

SPX Daggrafiek

Op de uurgrafiek staan twee korte etermijn scenario’s gelabeld. Inn wit een Micro impuls voor Subminuette v van Minuette (c), hiervoor moet de koers nog iets hoger naar minimaal [3227.21] voor Micro {3} alvorens te consolideren in Micro {4}. Trekt de koers morgen iets terug maar blijft boven [3156.59] dan vormt mogelijk een Ending Diagonal. Deze variant heb ik erbij gezet omdat de rally vanaf de low van 3 december zich goed laat labelen als een (A)-(B)-(C) formatie. Waarschijnlijk blijft de koers dan tot het einde van het jaar nog wel langzaam door stijgen alvorens in januari mogelijk een grotere consolidatie kan beginnen.

SPX Uurgrafiek