Analyse Nasdaq 6 november 2019

Er is weinig veranderd in de analyse van de Nasdaq100. De index heeft de stijgende gele trendlijn bereikt die de toppen van April en Juli 2019 met elkaar verbindt, en ze bevindt zich vlak boven de witte trendlijn die de toppen van oktober 2018 en juli 2019 met elkaar verbindt. Doorgaans levert dit weerstand op die minimaal voor een pullback zorgt. Zolang de index boven [8026.23] beweegt blijft de outlook hoger voor een extensie naar [8400]. Daalt de index daaronder dan is dat een eerste teken van een reversal.

SPX Daggrafiek


Op de uurgrafiek is de divergentie te zien in zowel de RSI als de MACD naar de top van gisteren op [8229.09]. Zolang deze divergentie standhoudt beschouw ik de index als zijnde ‘toppend’, en een eventuele nieuwe high is dan een extensie van Subminuette c in oranje of van Minuette (y) aangegeven met de blauwe abc.

SPX Uurgrafiek


In het Alt2 wave patroon label ik de top van gisteren als Micro{3} en zou een pullback moeten volgen naar de support op [8077.03]. Het bovenliggende koersdoel voor een vervolg in Subminuette iii ligt op [8345.31].

SPX Alt2 grafiek