Analyse S&P500 8 oktober 2019

De SPX is nu toch echt aan het verzwakken, en mogelijk is een acceleratie naar beneden nu dichtbij. Er zijn twee mogelijk scenario’s: een Ending Diagonal Minute {c} voor Minor A, aangegeven in wit op de daggrafiek. In dit scenario moet de koers steun vinden boven de stijgende oranje trendlijn en nog een keer terug naar de 78.6% retrace op [2985.70] voor Subminuette c van Minuette (ii). Hierna is het koersdoel de 123.6% Fibonacci extensie op [2782.83] voor Minuette (iii).

SPX Daggrafiek


Op de uurgrafiek staat het oranje scenario ingetekend, daarbij moet de koers morgen steun houden boven de 76.4% retrace op [2880.15], en vervolgens stijgen boven de high van vandaag op [2917.65].
In wit staat het scenario voor een directe acceleratie lager. Hierbij label ik de high van vandaag als Subminuette ii en is de koers inmiddels onderweg naar het koersdoel voor Subminuette iii [2825.32]. Als de futures vannacht onder de high van vandaag blijven bestaat de kans dat de SPX morgen met een gap lager opent en daarna vlot richting het koersdoel gaat.

SPX Uurgrafiek

Op de Alt1 grafiek nog een iets andere variant, in blauw voor een flat Subminuette ii correctie, waarbij de steun op de low van 3 oktober houdt en de koers nog een keer teruggaat naar [2962.76].

SPX Alt1 grafiek


Op de Alt2 grafiek sloot de index vandaag op de 61.8% retrace van Micro {1}. Wil dit scenario standhouden dan moet de koers morgen vlot gaan rallyen. Een daling onder de low van 23 augustus, gelabeld als Minuette (b) maakt het patroon ongeldig.

SPX Alt 2 grafiek