Analyse S&P500 4 oktober 2019

En zo zijn we vanuit een oversold situatie in twee dagen weer terug op [2952.86], het niveau wat al enige tijd op de grafiek stond als scheidslijn tussen de bulls en de bears. Met het gap hoger bij opening van de beurs was het impuls scenario uit de vorige update direct ongeldig geworden, en daarmee verandert het bearish patroon in een Ending Diagonal voor Minute {c} van Minor A. Dat betekent dat we de komende weken waarschijnlijk veel volatiliteit gaan zien en veel overlap in het koers patroon.
Voor de korte termijn heeft de index nu al de 61.8% retrace bereikt van de voorgaande daling die ik hier label als Minuette (i).

SPX Daggrafiek


Op de uurgrafiek label ik de top van vandaag in oranje als Subminuette a. Het koersdoel [2957.45] voor Minuette (ii) is al bereikt, alleen is er bijna geen b-wave te zien. In de chart van de futures is die beter te zien, dus mogelijk is de wave-2 al compleet, wat op 1 oktober ook al het geval was. Mogelijk volgt volgende week nog korte retrace voor Subminuette b, waarna Subminuette c nog moet volgen voordat Minuette (iii) kan beginnen.

SPX Uurgrafiek


Het Alt2 scenario (Slow Ending Diagonal) is net niet ongeldig geworden, maar de low voor oranje Subminuette b is wel erg diep voor wave-3 van een Ending Diagonal.

SPX Altgrafiek