Analyse Nasdaq 3 oktober 2019

De Nasdaq sluit vandaag boven de opening van gisteren met een flinke bullish candle. Mogelijk is de low van vandaag het einde van een Leading Diagonal, daarmee wijkt het patroon iets af van de SPX. Een stijging boven [7716.46] moet dan meer duidelijkheid brengen.
Vooralsnog is de outlook voor de komende weken lager, maar pas nadat we de index de komende dagen zijwaarts tot hoger zien gaan. Een daling morgen terug onder de low van vandaag zal een crash-achtige ‘waterfall’ veroorzaken maar is niet de directe verwachting.
Zoals het patroon zich nu lijkt te ontvouwen verwacht ik een daling met een koersdoel [6820.96], net onder de low van juni.
Invalidatie van dit scenario bij een stijging boven [7775.82].

NDX Daggrafiek


Op de uurgrafiek label ik het patroon naar de low van vanochtend als een Leading Diagonal Minuette (i), en daarmee wijkt het patroon iets af van dat wat ik gisteren liet zien in de SPX. In dit scenario kan de koers eerst nog terug naar de 61.8% retrace op [7763.24] alvorens wave Minuette (iii) de index flink lager zal brengen.

NDX Uurgrafiek