Analyse S&P500 26 juli 2019

Vandaag een ingezoomde daggrafiek van de SPX, waarin te zien is dat de koers tegen een weerstandszone aanzit die gevormd wordt door de stijgende gele trendlijn (toppen van 2018), de bovenste Bollinger Band, en de 300% Fibonacci extensie van de rally van de low eind december. Tevens begint er behoorlijk wat divergentie zichtbaar te worden (gele markering onderin de grafiek).
In deze wavecount label ik de top van Minute {iii} op de 261% Fibonacci extensie dus de index heeft daarmee ruimte voor Minute {v} tot aan de 323.5% Fibonacci extensie op [3079.27].
Zolang de koers boven [2973.09] beweegt is de outlook hoger.

SPX Daggrafiek

Ook op de uurgrafiek is de divergentie te zien tussen de top van 3 juli, 15 juli, 24 juli en die van vandaag. (nb de groene horizontale Fibonacci extensies hebben betrekking op de rally vanaf de low van 3 juni)
Op zich is het patroon met de nieuwe high van vandaag als compleet te labelen. Subminuette v, aangegeven in oranje, kan als een Ending Diagonal worden gelabeld, alhoewel deze op microniveau wat rommelig is. Mogelijk volgt maandag nog een spike hoger boven 3030, maar als dit inderdaad een Ending Diagonal is dan moet de koers vlot omkeren naar het begin van de diagonaal op [2973.09], waarna ook [2913.23] snel moet sneuvelen.

SPX Uurgrafiek

Zie de update van eergisteren voor de alt1 grafiek, deze is niet gewijzigd maar invalidatie komt rap dichterbij.