Analyse S&P500 24 juli 2019

Vandaag opende de S&P500 iets lager om vervolgens in de middag een flinke rally in te zetten die sloot op de high. Op de daggrafiek zit de SPX net onder de gele trendlijn die de toppen van 2018 met elkaar verbindt en dit zou voor weerstand kunnen zorgen. Nog één of twee dagen en dan zal het long term koersdoel 3030 worden bereikt.
De RSI is nu duidelijk aan het divergeren en de MACD is aan het draaien, maar er is nog steeds geen support uitgenomen.

SPX Daggrafiek


Op de uurgrafiek is door de overlap van de laatste dagen het patroon erg rommelig geworden, er staat nu een lelijke Ending Diagonal, en zoals altijd is het dan even afwachten totdat het werkelijke patroon zich laat zien. Vooralsnog ga ik uit van een stijging naar het target gebied 3030~3050 voordat de volgende reversal komt.

SPX Uurgrafiek


Op de Alt1 grafiek nadert de koers het punt van invalidatie van de bullish hogere B wavecount, de koers moet hiervoor onder [3045.03] blijven.

SPX Altgrafiek