Analyse S&P500 19 juli 2019

Op de dagchart van de SPX is te zien dat de index tegen de gele trendlijn aanhikt, die de toppen van Februari en September 2018 met elkaar verbindt. Er is nog geen support gebroken dus het is nog steeds mogelijk dat nog een nieuwe high volgt, want de koers zit heel dicht tegen het lange termijn koersdoel 3030 aan.

Op de uurgrafiek is een mooie divergentie op de RSI te zien, en het patroon vanaf de recente high is als een 5down impuls te labelen. Eerst moet echter de low van gisteren [2973.09] worden uitgenomen, gevolgd door het eerste signaalniveau [2963.50].

SPX Uurgrafiek

Tot slot de 5 minuten grafiek van gisteren en vandaag. De daling vanaf de high (linksboven op de grafiek) kan als een impuls worden gelabeld, echter de stijging van gisteren als een 5up (aangegeven in groen), wat niet overeenkomt met de verwachte wave-2. In oranje het alternatief voor een abc zigzag. De koers kwam vandaag ook tot net onder de 76.4% retrace wat iets te hoog is voor een optimale wave-2 maar wel technisch correct. De daling die erop volgt lijkt weer een impuls en deze breekt ruim onder de 76.4% retrace. Een sluiting op de low van de dag is een indicatie voor het mogelijke vervolg op maandag.

SPX 5m micro grafiek